Pysäköinti sähköauton latauspaikalle

Polttomoottoriautojen pysäköinti sähköautojen latauspaikalle (tunnetaan myös dinottamisena) tai ylipäätään pysäköiminen latauspaikalle ilman että lataa, on aihe joka herättää tunteita. Huomioitavaa on, että latauspaikka voi olla tai olla olematta yleisen pysäköinninvalvonnan piirissä, pysäköijän pitää tämä itse tarkastaa. Itse latauspaikat on tyypillisesti hyvin selkeästi merkitty ja lataustolpissakin palavat valot, joten vahingossa tällaiseen tuskin ajokkiaan pysäköi.

Mutta nyt myös kuluttajariitalautakunta on antanut päätöksensä riidassa jossa polttomoottoriauto oli tietoisesti pysäköity latauspaikalle mistä seurasi sitten parkkisakko. Kuski riitautti asian ja lautakunta on nyt antanut päätöksensä, jonka mukaan parkkisakko on aiheellinen.

Olennaista tässä linjauksessa on se, että vaikka tieliikennelaki ei ota asiaan kantaa kuten invapaikkojen suhteen, maanomistajalla on oikeus määrittää ehdot pysäköinnille ja kunhan käyttötarkoitus on riittävän selkeästi merkitty, voidaan virheellisesti pysäköidyille ajoneuvoille antaa virhemaksu.

Erittäin hyvä ja tärkeä linjaus. Jos siellä Citymarketin pihalla on se 500 kpl parkkipaikkoja ja 8 kpl latauspisteitä hyvin lähellä sisäänkäyntiä, herää monella houkutus jouluruuhkassa tyrkätä autonsa latauspisteelle, ilman että on aikomustakaan tai edes mahdollisuutta ladata sitä. Tulevaisuudessa kun latauspisteiden käyttöaste nousee, tulee myös tästäkin isompi ongelma, jokainen latauspiste tarvitaan. Hyvä että asiaa on nyt linjattu, mutta luonnollisesti tilanne ei vielä tällä korjaannu, vaan asia pitää saada myös suuren yleisön tietoon.

https://www.kuluttajariita.fi/fi/index/lautakunnanratkaisuja/pysakointisahkoautonlatauspaikalle.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *