Joko se 3.0 vihdoin tulisi?

Yksi ID-perheen suurimmista kompastuskivistä on heti julkaisusta asti ollut keskeneräinen softa jota on sittemmin päivitetty pala kerrallaan ja pahimmat fibat alkavat olla jo fiksattuja. Päivityksethän suurimmalti tulevat OTA-päivityksinä (Over The Air) ilman tarvetta käydä pajalla, tosin edellinen 2.4 -päivitys ID4:een vaati juurikin pajalla käynnin, samalla kun vaihtoivat akun. Jos ihan tarkkoja ollaan, vaihtoivat akun sitten muutamaa viikkoa myöhemmin uudelleen, oli kuulemma tullut asennettua vääränlainen akku ja nyt piti sitten tämä korvata. Mutta 2.4 -päivitys on ollut kriittinen siinä mielessä että se on vaatimuksena OTAna rullattavalle 3.0 -päivitykselle, jonka tuoreet ID4-kuskit ovat saaneet jo auton mukana valmiiksi asennettuna. Nyt viimein on tullut tietoa että 3.0-päivityksiä aletaan puskemaan OTAna myös aiemmin hankittuihin ID4:iin.

Tosin kun operaatiossa on vielä niitä muuttujia, epävarmuustekijöitä ja riskejä ihan kiitettävästi, on ensimmäisessä 3.0-käyttöönotossa rajattu 1000 auton pilottijoukko, johon pitää vielä erikseen hakea mukaan. Ja nyt se hauska osuus, auto voi päivityksen jälkeen olla tilapäisesti käyttökyvytön, tämä tosiasia tulee kuskin tiedostaa kun hakee pilottiohjelmaan mukaan. Ainahan softaan liittyy epävarmuustekijöitä ja disclaimereita (eli suomeksi pienellä präntättyjä ehtoja joita kukaan ei lue), mutta tässä VW:n ohjelmatiedotteessa asia on sanottu varsin suoraan ja kaunistelematta.

“Please note that by participating in these first OTA waves you acknowledge and accept the possibility that the installation of the update may lead to a temporarily disablement of your vehicle. In the rare case of this incident please contact your local Volkswagen service partner and you will receive professional assistance at no cost to you.”

Okei, ei maksa mitään jos auto ei pelaa ja se pitää pajalla korjata. Mutta kuuluuko tähän sitten sijaisauto siksi aikaa kun ihmetellään että pitääkö autolle tehdä “tehdasreset” vai minkälaisella operaatiolla auto saadaan taas kulkevaksi. En joka tapauksessa tuohon lähtenyt ilmoittautumaan mukaan, sen verran olennainen asia tuo toimiva kulkupeli on tässä taloudessa.

Lisää aiheesta: https://youtu.be/05ZLE-VSRPA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *