“Igluajaminen”

Sähköautoilussa toimintasäde on merkittävästi lyhempi kuin polttomoottoriautoilussa ja asia korostuu erityisesti talvella. Käytännössä niin pakkanen, auton ja akuston esilämmitys, lämmityslaitteen käyttö ajon aikana yms. kaikki vaikuttavat sähkönkulutukseen.

Olen hieman huolestuneena lukenut juttuja siitä miten osa kuljettajista optimoi toimintasädettä välttääkseen julkisia latauspisteitä viimeiseen asti, (rahansäästö kai lähinnä mielessä) ja vähentää sitten ajomukavuuksia sähkönkulutuksen pienentämiseksi. Mutta siinä vaiheessa kun aletaan karsimaan sisätilan lämmitystä ja ajetaan kelkkahaalarit päällä ikkunat jäässä, vaikuttaa se merkittävästi jo ajoturvallisuuteen. Saa nähdä yleistyykö tietoinen “igluajaminen” miten laajalti sähköautoilijoiden piirissä.

Toinen ilmiö mikä varmasti yleistyy on köröttelevät sähköautot. Siinä vaiheessa kun akustosta alkavat mehut loppua, alkavat sähköautot automaattisesti tiputtaa toimintoja pois päältä sekä samalla tiputtavat ajonopeuden 30-40 km/h köröttelyksi.

https://tekniikanmaailma.fi/moottoritiella-120-km-hn-alueella-hitaasti-korottelevat-autot-usein-sahkoautoja-polttomoottoriautoa-kannattaisi-ajaa-kuin-sahkoautoa/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *