Blogin tausta

Sähköautoblogi on täysin harrastepohjainen, päiväkirjamainen blogi jonka tarkoituksena on kertoa sähköautoilusta objektiivisesti hyvine ja huonoine puolineen. Blogissa kerrotaan sähköautoilusta käytännön kokemuksen kautta, välttäen mahdollisimman paljon hämäriä kirjainlyhenteitä ja muuta insinööritiedettä.

Tässä samalla etsitään vastauksia kysymyksiin niin sähköautoiluun liittyvien palvelujen ja ratkaisujen kypsyyteen kuin sähköautoilun soveltuvuuteen ruuhka-Suomen ulkopuolelle.

Blogin tarve syntyi ihan lukuisten keskusteluiden ja kysymysten kautta joita täyssähköautoilijaksi ryhtyminen on herättänyt omassa ympäristössä. Samalla kun itse on yrittänyt etsiä tietoa eri lähteistä ja päästä kärryille mitä sudenkuoppia tulisi välttää, ja miten käytännössä sellaisetkin yksinkertaiset asiat kuin auton lataaminen ihan oikeasti toimivat.

Oma sähköautoilu alkaa nyt 2022 alusta ja päivittelen omia kokemuksiani tänne sitä mukaa kun niitä kertyy. En ole insinööri joten en kulje yleismittarin kanssa vertailemassa akkujen jännitettä vuoroveden rytmin mukaan tai muutakaan vastaavaa. Mutta kaikkea muuta käytännönläheistä tulee varmastikin kirjoiteltua. Asustelen Pohjois-Karjalassa ja ruutukaavan ulkopuolella, ts. tulen saamaan hyvinkin paljon kokemusta siitä miten sähköauto soveltuu koviin pakkasiin, lumen ja jään keskelle.

Itse olen yli 20 vuotta työskennellyt IT-alalla jossa kirjainlyhenneviidakko on arkipäivää. Yritän tässä blogissa noudattaa samaa periaatetta kuin työssäni, kertoa avoimesti, mahdollisimman selkeästi ja ymmärrettävästi, mitä teknologia mahdollistaa ja mihin asioihin tulisi varautua.

Kaikki sisältö ja mielipiteet tässä blogissa edustavat pelkästään allekirjoittanutta, eikä niillä ole mitään sidonnaisuutta työnantajaani. En ole myöskään journalisti ja kirjoittamiseen käytettävissä oleva aika on rajallista, ts. en ota mitään vastuuta faktojen oikeellisuudesta ja lähteiden tarkamisesta, vaikka toki pyrin kirjoittamaan faktapohjaisesti ja omista kokemuksista. Mutta jokainen lukee siis omalla vastuullaan 🙂


Tommi
tommi@sahkoautoblogi.fi